به گزارش تسنیم، با مراجعه به آمار و همچنین ایرادات استاندار خراسان شمالی متوجه این امر خواهیم شد که روستا و روستانشینان خراسان شمالی بخش زیادی از جغرافیا و جمعیت استان را به خود اختصاص دادهاند که این امر حتی استان را نسبت به دیگر استانهای کشور قدری تمیز داده است. دانستن این موضوع کافی است تا پرداختن به مسئله روستاها بخش اصلی و جداناپذیر مصوبات و برنامهریزیهای استان برای رشد و توسعه باشد و اعتقاد به مسئله توسعه بدون در نظر گرفتن روستاها امری واهی و بیپایه و اساس است. عدم برنامهریزی در جهت پیشگیری و مبارزه با ترویج و شیوع مواد مخدر در روستاها مصداق این کمکاری و بستن چشمها بر روستاهای استان است. متأسفانه تاکنون هیچ ساختاری تدویننشده است که روستاهای استان چه تعداد معتاد متجاهر، چه تعداد کارگر، جوان، دانشآموز و یا سرپرست خانوار درگیر با مسئله اعتیاد دارند. نداشتن چنین آماری قطعا آینده دیگر برنامهها و طرحها را نیز با مشکل مواجه میکند.
گلایه از دهیاران روستاهای خراسان شمالی
سرهنگ غلامی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی دراینباره اظهار داشت: متأسفانه غفلت از مسئله اعتیاد در روستاها منجر به شیوع آن در بین این جمعیت کثیر استان شده است. او درباره تائید این ادعای خود٬ افزود: در سالهای گذشته طرحهای خوبی برای جمعآوری مواد مخدر در روستاهای پرجمعیت استان داشتیم که منجر به کشفیات زیادی شد. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی با گلایه از دهیاران روستاهای استان٬ خاطرنشان کرد: بر اساس مواد 25 و 26 قانون مبارزه با مواد مخدر٬ دهیاران موظف هستند که گزارشهایی را در خصوص کشف مواد مخدر به نیروی انتظامی بدهند که متأسفانه این امر در استان بههیچعنوان اتفاق نیفتاده است.
ظرف دو هفته آینده برنامه مقابله با شیوع مواد مخدر در روستاها تدوین شود
محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی نیز با گلایه از چالش موجود در مسیر مبارزه با مواد مخدر در روستاهای استان اظهار داشت: با توجه به اینکه نصف جمعیت خراسان شمالی را روستائیان تشکیل میدهند، غفلت از آنان در مسئله اعتیاد قابلتوجه است. او در ادامه افزود: ظرف دو هفته آینده برنامهای برای مقابله با اعتیاد و شیوع آن در روستاها تدوین شود. استاندار خاطرنشان کرد: نیاز است تا لکههای جغرافیایی درگیر با اعتیاد در استان شناسایی شوند و در ادامه بررسی شود که چه تعداد از معتادان سرپرست خانوار، دارای چه مدرک تحصیلی، رده سنی و حوزه کاری میباشند. او در ادامه افزود: دستگاهها باید معتادان مرتبط با حوزه کاری خود را که در آمایشها مشخص میشوند تحت پوشش طرحها و برنامههای خود قرار دهند. مقام عالی دولت در خراسان شمالی تأکید کرد: محلات باید از فضای بسته فرهنگی خود خارج شوند و حضور فعالان فرهنگی و برنامههای سازمان فرهنگ و ارشاد را در خود ببیند. اگر شش ماه دستگاهها بهطور منظم و با برنامه در مقوله اعتیاد ورود کنند قطعا نتایج نشاطآور و مفید آن را خواهیم دید. استاندار خراسان شمالی از نبود هیچگونه آمار و برنامهای برای مقابله با شیوع اعتیاد در روستاها انتقاد کرد و گفت: طرحها و برنامههای این حوزه ظرف دو هفته آینده ارائه شود.